Населений пункт:
Івано-Франківськ, Україна

Кількість публікацій: 15

Анотація: За результатами промислових експериментів, проведених на діючому нафтопроводі, встановлено закономірності зміни витрати за неусталених процесів, спричинених зміною кількості працюючих агрегатів на нафтоперекачувальних станціях. Розроблено метод визначення усередненої витрати нафти за часом і довжиною, що дає змогу уточнити пропускну здатність магістрального нафтопроводу за неусталених процесів експлуатації.

Ключові слова: неусталений гідродинамічний процес, витрата нафти, пропускна здатність,запуск насосних агрегатів.


Галузь науки: Технічні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)

Анотація: Досліджено можливий діапазон регулювання та енергоефективність застосування регульованого приводу насосів на прикладі експлуатаційної ділянки магістрального нафтопроводу,  що працює зі значним недовантаженням. Розглянуто випадки використання насосів з регульованим приводом як на одній, так і на всіх нафтоперекачувальних станціях нафтопроводу.

Ключові слова: нафтоперекачувальна станція (НПС), насосний агрегат, регульований привод, пропускна здатність, питомі витрати електроенергії, енергоефективність.


Галузь науки: Технічні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)

Анотація: Удосконалено метод математичного моделювання характеристик насосних агрегатів магістральних нафтопроводів за зміни обертової частоти. Для перерахунку використані графічні характеристики насосів, одержані експериментальним шляхом за номінального значення обертової частоти. Метод базується на застосуванні теорії подібності відцентрових машин.

Ключові слова: відцентровий насос, теорія подібності відцентрових машин, номінальний режим, енергоефективність.


Галузь науки: Технічні науки
Читати onlineЗавантажити статтю (pdf)